گردو برای قند خون یا دیابت مفید است: میزان + نحوه مصرف!

گردو برای قند خون و تنظیم آن چه خواصی دارد؟ تاثیر گردو بر قند خون و دیابت از یک طرف به فیبر آن برمی‌گردد که مدتی طول می‌کشد تا در بدن شکسته شود. به همین ترتیب، میزان جذب قند توسط خون را بسیار کندتر می‌کند و می‌تواند جلوی بالا رفتن ناگهانی قند خون را بگیرد. همچنین، گردو شاخص گلیسمی پایینی دارد که آن را تبدیل به غذای خوبی برای دیابتی‌ها می‌کند! اگر می‌خواهید بیشتر در مورد خواص گردو برای دیابتی ها و اثر گردو و قند خون بدانید، با ادامه این مطلب از بلاگ رضا آجیل چی اصل مشهد همراه ما باشید.

خواص گردو برای قند خون و دیابت مفید:

گردو برای قند خون: چرا گردو برای دیابت مفید است؟

علاوه بر کمک به کنترل قند خون، خوردن گردو برای کاهش کلسترول مضر و جلوگیری از عوارض دیابت هم مفید است.

چرا گردو برای قند خون خوب است؟ گردو به کنترل قند خون کمک می‌کند زیرا فیبر و چربی مفید و قند کمی دارد. بنابراین، شما وقتی آن را می‌خورید، بیشتر احساس سیری می‌کنید، بدون اینکه قند خونتان بالا برود! اما دقیقاً تاثیر گردو در جلوگیری از بالا رفتن ناگهانی قند خون چیست؟

خواص گردو برای قند خون

تاثیرات گردو در جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون

کربوهیدرات گردو کم است. بنابراین، وقتی آن را می‌خوریم تبدیل به قند کمی در بدنمان می‌شود. به این صورت، خوردن گردو جلوی افزایش ناگهانی قند خون را می‌گیرد.

آز آنجایی که گردو کربوهیدرات کمی دارد و سرشار از چربی، پروتئین و فیبر است، باعث می‌شود قند خون به‌صورت ناگهانی بالا نرود و سطح آن کنترل‌شده باقی بماند.

آیا افراد مبتلا به دیابت می‌توانند گردو بخورند؟

بله، افراد مبتلا به دیابت می‌توانند گردو بخورند زیرا گردو می‌تواند میزان قند خون دیابتی‌ها را پایین بیاورد. همچنین، گردو در کاهش کلسترول بد مفید است که همه این‌ها در درمان و کم کردن ریسک ابتلا به دیابت مهم هستند.

افراد دیابتی چگونه باید گردو مصرف کنند؟

برای استفاده از گردو برای قند خون، افراد دیابتی باید آن را به‌صورت خام، بدون نمک و در مقدار کم مصرف کنند تا از فواید آن بهره‌مند شوند. به این صورت، دیگر مجبور نیستند نگران عوارضی مثل افزایش وزن یا خطرات ناشی از مصرف نمک زیاد باشند.

مطالعه بیشتر:
پودر زعفران چیست: مشخصات و مزایا + کاربرد و طرز استفاده!

گردو برای دیابت

تاثیرات و خواص فوق العاده گردو بر دیابت: قاتل دیابت!

خواص گردو برای دیابت متعدد است که بسته به نوع دیابت عبارت است از:

گردو برای قند خون و دیابت نوع 1

اگر دیابت نوع 1 دارید و سطح کلسترول قند خونتان بالا است، خوردن گردو با چربی‌های مفید و کربوهیدرات کمی که دارد، می‌تواند میزان کلسترول و قند خونتان را کنترل کند.

گردو برای قند خون و دیابت نوع 2

مهمترین اثر گردو برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری است. این مسئله به کنترل وزن در این افراد کمک می‌کند که خود در درمان دیابت با گردو مفید است.

تاثیر گردو بر دیابت بارداری

یکی از خواص گردو برای قند خون داشتن چربی‌های سالم، پروتئین و فیبر آن است. این مواد در بدن می‌توانند سطح قند خون در زمان بارداری را ثابت نگه دارند. اما زنان باردار باید در مصرف گردو دقت کرده و آن را به صورت متعادل مصرف کنند.

گردو برای دیابت بارداری

مواد مغذی گردو برای قند خون

حالا که در مورد تاثیر گردو برای قند خون و درمان دیابت با گردو صحبت کردیم، بیاید ببینیم که چه قندهایی در آن وجود دارند:

قند گردو

در گردو دو نوع قند اصلی وجود دارد که عبارتند از:

فروکتوز

یک قند طبیعی که در میوه‌ها وجود دارد. بدن ما فروکتوز را به آرامی جذب می‌کند. برای همین هم وقتی آن را می‌خوریم قند خون زیاد بالا نمی‌رود.

گلوکز

بدن ما از گلوکز به عنوان یک منبع اصلی انرژی استفاده می‌کند. اما مقدار گلوکز گردو نسبت به خیلی از غذاهای دیگر کمتر است.

محتوای کربوهیدرات

مانند گلوکز هم کربوهیدرات در بدن نقش تامین انرژی را دارد و مقدار زیاد آن می‌تواند چاق‌کننده باشد. اما خوبی گردو این است که مقدار کربوهیدرات آن نسبتاً کم است.

تاثیر گردو بر انسولین

آیا گردو باعث افزایش انسولین می‌شود؟

اثر گردو برای قند خون مستقیماً انسولین را افزایش نمی‌دهد اما می‌تواند حساسیت بدن به انسولین را افزایش دهد که خود این مسئله به درمان دیابت ۲ کمک می‌کند.

تاثیر گردو در جلوگیری از مقاومت به انسولین

با خوردن گردو می‌توانید حساسیت بدن به انسولین را افزایش داده و التهاب آن را پایین بیاورید. به این صورت، مقاومت بدن به انسولین هم کمتر می‌شود.

بهترین روش مصرف گردو برای قند خون و کنترل دیابت

برای استفاده بهینه از خواص گردو برای قند خون بهتر است آن را به صورت خام و بدون نمک مصرف کنید که فشار خونتان بالا نرود.

میزان مجاز مصرف گردو برای قند خون

اگر دیابتی هستید یا در معرض دیابت نوع 2 قرار دارید، برای استفاده از اثر گردو و قند خون حتماً باید در مصرف گردو در روز تعادل را رعایت کنید. برای مثال، حدود ۲۸ گرم (معادل ۷ عدد گردو) در روز برای بیماران دیابتی مناسب است و باید از مصرف بیش‌از‌حد آن پرهیز کنند.

مقدار مناسب مصرف گردو برای افراد دیابتی

آیا گردو می‌تواند جایگزین داروهای دیابت شود؟

خیر. شما نمی‌توانید گردو را جایگزین داروهای دیابتی کنید اما اگر آن را به عنوان یک مکمل مفید در کنار داروهای دیابتی و با مشورت پزشک مصرف کنید، کنترل قند خون بهتر خواهد شد.

روش‌های گنجاندن گردو برای قند خون و درمان دیابت در رژیم غذایی

برای استفاده از گردو برای قند خون و کمک به درمان دیابت، می‌توانید آن را به‌صورت خام به سالاد، اسموتی، سس‌ها یا روی غلات صبحانه اضافه کنید. همچنین، شما می‌توانید گردو را همراه با سبزیجات یا غذا هم مصرف کنید، البته به شرطی که مصرف آن منظم و متعادل باشد.

مطالعه بیشتر:
خواص گردو: معرفی 12 فایده بی نظیر گردو + عوارض احتمالی

آیا مصرف گردو خیس شده برای دیابت خوب است؟

بله، اگر به دیابت نوع ۲ مبتلا هستید، مصرف گردوی خیس‌خورده کمک می‌کند قند خون و کلسترول را بهتر کنترل کنید. همچنین، چون بدن گردوی خیس شده را راحت‌تر هضم می‌کند، گزینه مناسبی برای میان‌وعده روزانه است.

آیا چربی گردو برای دیابت مضر است؟

چربی گردو برای قند خون و دیابت مضر نیست زیرا از نوع چربی‌های مفید و غیراشباع است. بنابراین، اگر گردو را به‌صورت متعادل مصرف کنید، نه‌تنها ضرری ندارد بلکه به کنترل قند خون هم کمک می‌کند.

عوارض گردو برای دیابتی ها

عوارض احتمالی گردو برای قند خون و سلامتی

با این که خواص گردو برای قند خون و دیابتی‌ها فراوان است، اما مصرف زیاد آن ممکن است باعث ایجاد مضراتی در بدن دیابتی‌ها شود. این به خاطر چربی‌های گردو و فیبر آن است. از یک طرف، چربی زیاد گردو می‌تواند چربی بدن را بالا برده و مشکل دیابت را بدتر کند.

همچنین، خوردن زیاد گردو می‌تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی مثل نفخ و اسهال شود. بنابراین، با اینکه خوردن گردو برایتان خوب است، حتماً آن را به میزان مناسب مصرف کنید.

گردو و مشکلات پوستی و جوش زدن

قبلاً هم توضیح دادیم که گردو حاوی چربی است. بنابراین، اگر خیلی زیاد آن را مصرف کنید ریسک جوش زدن بیشتر می‌شود. همچنین، اگر به آن حساسیت دارید، می‌تواند مشکلات پوستی مثل خارش یا قرمزی پوست به همراه داشته باشد.

مقایسه گردو با سایر مغزها در تنظیم قند خون

اگر در انتخاب گردو برای قند خون مردد هستید و می‌خواهید فایده آن با سایر مغزها در تنظیم قند خون را بسنجید، بد نیست که نگاهی به این جدول بیندازید:

مغزهافیبرپروتئینچربی امگا 3اثر بر قند خون
پستهزیادمتوسطنداردحساسیت به انسولین خون را بیشتر می‌کند
باداممتوسطزیادنداردکمک به تنظیم قند خون
فندقکممتوسطندارداثر کمی دارد
گردوزیادمتوسطداردتنظیم و کاهش قند خون

تاثیر گردو بر قند خون

تاثیر گردو بر قند خون چه زمانی کامل می‌شود؟

برای اینکه گردو بتواند به‌تنهایی قند خون را کاملاً تنظیم کند، هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز داریم. بنابراین، می‌توانید از گردو به عنوان یک مکمل مفید در کنار داروهای قند و دیابت استفاده کنید. برای همین، شما می‌توانید از روش‌های درمانی زیر استفاده کنید:

روغن گردو جایگزین مغز گردو

اگر دوست ندارید مغز گردو بخورید، می‌توانید از روغن گردو استفاده کنید. روغن گردو همان تأثیر مثبت بر کاهش قند خون را دارد و برای افراد دیابتی هم مفید است.

روغن گردو و درمان گرفتگی عضلات

طبع گردو و روغن آن گرم است. بنابراین، وقتی روغن گردو را روی عضلات ماساژ دهید، گردش جریان خون بهتر می‌شود. همین خاصیت می‌تواند گرفتگی عضلات را کمتر کند.

ورزش و کاهش قند خون

ورزش‌های هوازی مثل پیاده‌روی با افزایش ضربان قلب و گردش خون، به کنترل بهتر قند خون در افراد دیابتی کمک می‌کند، به‌ویژه وقتی آنها را در کنار مصرف داروهای قند انجام دهید.

اندام زیباتر با گردو

گردو در خود چربی‌های مفید، پروتئین و ویتامین‌ها را دارد. بنابراین، خوردن آن به تغذیه بهتر سلول‌ها کمک می‌کند. از طرف دیگر، چون خوردن گردو احساس سیری ایحاد می‌کند، به شما کمک خواهد کرد که در وعده‌های غذایی کمتر پرخوری کنید. به این صورت، به حفظ تعادل وزن و اندام زیبا کمک می‌کند

مطالعه بیشتر:
خواص شکلات: 18 فایده شگفت انگیز شکلات + میزان مصرف

علاوه بر تاثیر گردو برای قند خون، آیا این آجیل برای سلامت قلب نیز مفید است؟

به غیر از تاثیرات فوق‌العاده گردو برای قند خون، شما می‌توانید از این مغز برای سلامت قلب هم استفاده کنید. گردو با کاهش التهاب و افزایش عملکرد رگ‌های خونی و کاهش قند خون در بیماران دیابتی، می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی و سکته را کمتر کند.

فواید گردو برای قند خون و سلامت بدن

سایر خواص گردو برای سلامتی

گردو فقط برای دیابت مفید نیست. این مغز خوشمزه به دلیل داشتن چربی‌های سالم و آنتی‌اکسیدان‌ها، به کاهش کلسترول، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب و حفظ سلامت پوست و مو نیز کمک می‌کند. همچنین، گردو بر سلامت مغز و بهبود باروری مردان هم تأثیر مثبت دارد.

سایر آجیل‌های مفید برای دیابتی‌ها

در بخش‌های قبلی بیشتر در مورد خواص گردو برای قند خون صحبت کردیم. اما اجازه دهید نگاهی به سایر آجیل‌های مفید برای دیابتی‌ها و خواص آنها بیندازیم:

بادام درختی

با خوردن بادام درختی می‌توانید سطح گلوکز خون را کنترل کرده و ریسک بروز بیماری‌های قلبی را کاهش دهید.

پسته

پسته به دلیل داشتن چربی‌های تک‌غیراشباع، فیبر و پروتئین، می‌تواند میزان کلسترول مضر در بدن را کم کند و قند خون را تا حدی پایین بیاورد.

بادام زمینی

شاخص گلیسمی بادام زمینی پایین است. همچنین، به خاطر فیبر و پروتئین بالایی که دارد برای دیابتی‌ها مفید است و می‌تواند بدون بالا بردن قند خون تا مدتی آنها را سیر نگه دارد.

مغزهای مفید برای افراد دیابتی

سوالات متداول در خصوص خواص گردو برای قند خون

در رابطه با تاثیر گردو بر قند خون ممکن است این سوالات را داشته باشید:

آیا گردو برای درمان دیابت مفید است؟

بله، با گنجاندن گردو در رژیم غذایی خود می‌توانید قند خون را بهتر کنترل کنید که این مسئله در کل برای دیابت مفید است.

برای قند خون مغز گردو بهتر است یا روغن گردو؟

مغز گردو برای قند خون بهتر است، چون نسبت به استفاده از روغن گردو، فیبر و پروتئین گردو (علاوه بر چربی‌های مفید آن) به کنترل قند خون کمک بیشتری می‌کنند.

گردو چقدر کالری دارد؟

هر ۱۰۰ گرم گردو حدود ۶۵۴ کالری انرژی دارد.

آیا گردو قند خون را بالا می‌برد؟

خیر، به شرطی که گردو را به میزان متعادل و مناسب مصرف کنید، قند خون بالا نمی‌رود چون کربوهیدرات آن کم است و فیبر و چربی‌های مفید، جذب قند را کند می‌کند.

تاثیر مصرف گردو بر افزایش قند خون

آیا گردو قند دارد؟

بله. در گردو مقدار کمی قندهای طبیعی وجود دارد اما اگر آن را به میزان مناسب مصرف کنید، تاثیر گردو برای قند خون خوب خواهد بود.

گردو برای قند خون خوب است یا نه؟

بله، با مصرف گردو می‌توانید قند خون خود را بهتر کنترل کنید زیرا فیبر و چربی‌های مفید آن از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کنند.

خواص پوست گردو برای قند خون چیست؟

پوست گردو در خود پلی فنول و آنتی اکسیدان‌های زیادی دارد که آنها خواص ضد التهابی دارند. در نتیجه، پوست گردو می‌تواند التهاب بدن را کم کرده و حساسیت به انسولین خون را افزایش دهد.

تاثیرات گردو بر دیابت تا چند درصد است؟

مطالعات نشان داده‌اند تاثیر گردو برای قند خون می‌تواند تا ۴۷٪ خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

خواص گردو برای دیابت نوع ۲

منبع: vinmec, truemeds

خرید گردو

مقالات مرتبط

نظرات