دمنوش چیست: معرفی انواع دمنوش + خواص بی نظیرش بر سلامتی!

دمنوش چیست؟ یک نوشیدنی خوشمزه و مقوی که از گیاهان دارویی یا ادویه و میوه تهیه می‌شود و خواص سلامتی زیادی می‌تواند داشته باشد. تنوع دمنوش‌ها بسیار زیاد است. دمنوش نعنا برای بهبود سلامت دستگاه گوارش، دمنوش زنجبیل برای درمان حالت تهوع، دمنوش به برای بهبود سرماخوردگی برخی از این موارد هستند. در ادامه این مطلب از بلاگ  آجیل چی تصمیم داریم بررسی کنیم دمنوش چیست و سپس به معرفی انواع دمنوش و خواص و مضرات احتمالی آنها بپردازیم.

دمنوش چیست؟

ابتدا می‌خواهیم به این مساله بپردازیم که دمنوش چیست. دمنوش یا چای گیاهی (Herbal Tea) یکی از نوشیدنی‌های محبوب است که معمولا به خاطر خواص سلامتی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای تهیه انواع دمنوش از میوه‌های خشک، گیاهان مختلف، گل‌ها و … استفاده می‌شود. این مواد درون آب جوش ریخته شده و دم می‌کشند. هر دمنوش طعم و مزه‌ی خاص خود را دارد و جایگزین خوبی برای نوشیدنی‌های شیرین و مضر است. شما می توانید برای خرید دمنوش با کیفیت به فروشگاه اینترنتی آجیل چی مراجعه نمایید.\

معرفی دمنوش

تعریف ویکی پدیا از دمنوش

ویکی‌پدیا در پاسخ به دمنوش چیست اینطور توضیح می‌دهد که دمنوش گیاهی که به آن دم‌کرده گیاهی هم گفته می‌شود، نوشیدنی‌ای است که از دم کردن یا جوشاندن گیاهان، ادویه‌ها یا سایر مواد گیاهی در آب داغ تهیه می‌شود. اغلب از عبارت چای گیاهی به عنوان مرجع کلی برای انواع دمنوش استفاده می‌شود.

تاریخچه دمنوش

انسان‌ها قرن‌هاست که در حال آزمایش و مصرف گیاهان دارویی هستند. طبق اسناد تاریخی، سومریان نخستین کسانی بودند که حدود 5000 سال پیش، از گیاهان دارویی استفاده می‌کردند. 1000 سال بعد مصرف گیاهان دارویی در چین و هندوستان نیز رواج پیدا کرد.

حدود 2000 سال پیش در یک کتاب گیاه‌شناسی مشهور چینی به انواع گیاهان دارویی اشاره شد که چینی‌ها در زندگی روزمره خود استفاده می‌کردند که چای یکی از این گیاهان دارویی بود. با این حال مفهوم مدرن دمنوش گیاهی شامل گیاهانی می‌شود که فاقد ویژگی‌های خاص چای هستند.

انواع دمنوش گیاهی فاقد کافئین و آنتی‌اکسیدان‌های خاص چای مانند EGCG یا آمینواسید تیانین هستند. انسان قرن‌هاست که از گیاهان دارویی استفاده می‌کند و به تدریج آن را به صورت دمنوش و نوشیدنی تغییر داده است.

( برای اطلاع از قیمت آجیل و قیمت خشکبار و سفارش آن در کنار انواع دمنوش به وبسایت اینترنتی آجیل چی مراجعه نمایید)

معرفی انواع دمنوش

دمنوش ها انواع مختلفی دارند که از جمله آن ها می توان به دموش تک گیاه، دمنوش ترکیبی، دمنوش میوه ای، دمنوش‌های چای و دمنوش‌های قهوه اشاره نمود که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت:

انواع دمنوش تک گیاه

یکی از انواع دمنوش گیاهی، دمنوش‌های تک گیاه هستند که معمولا از دم کردن گیاهانی مانند زنجبیل، نعنا، بادرنجبویه، زعفران، گل گاوزبان و … تهیه می‌شوند. هر یک از این گیاهان خواص دارویی خود را دارند که باید با توجه به شرایط فرد و نیازهای درمانی در حد متعادل مصرف شوند. در ادامه بررسی می‌کنیم انواع گیاه برای تهیه دمنوش چیست.

انواع دمنوش تک گیاه: 1. دمنوش به‌لیمو

دمنوش به لیمو یکی از انواع دمنوش‌های گیاهی مفید است. این دمنوش بویی شبیه به لیمو دارد و با خواصی مانند رفع خستگی، درمان بی‌خوابی شبانه، بهبود سردرد، میگرن و تپش قلب، تقویت معده و تنظیم گردش خون همراه است.

معرفی دمنوش به‌لیمو

انواع دمنوش تک گیاه: 2. دمنوش بادرنجبویه

بادرنجبویه گیاهی از خانواده نعنا است و به خاطر خواص آرامش‌بخش که دارد به عنوان دمنوش گیاهی مصرف می‌شود. از خواص دمنوش بادرنجبویه می‌توان به بهبود خواب، سلامت قلب، بهبود سیستم عصبی، کمک به لاغری و کاهش وزن و … اشاره کرد.

دمنوش تک گیاه بادرنجبویه

انواع دمنوش تک گیاه: 3. دمنوش بابونه

دمنوش بابونه نیز به خاطر خواص آرامش‌بخش و کمک به خواب راحت شناخته می‌شود. بعلاوه این دمنوش گیاهی دارای اثر ضدالتهابی، ضد باکتری و خواص محافظت از کبد است. خواص دمنوش بابونه برای سلامتی فراوان است، از این دمنوش همچنین می‌توان برای درمان اسهال و زخم معده نیز استفاده کرد.

معرفی دمنوش بابونه

انواع دمنوش تک گیاه: 4. دمنوش بهارنارنج

معطرترین دمنوش چیست؟ بله. دمنوش بهارنارنج یکی از معطرترین انواع دمنوش است که با خواصی مانند کمک به کاهش اضطراب، تقویت سلامت قلب، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی و تسکین درد و … همراه است.

معرفی دمنوش تک گیاه بهارنارنج

انواع دمنوش تک گیاه: 5. دمنوش پنیرک

دمنوش گل پنیرک یکی از داروهای ضدسرفه قوی است که به کاهش تورم دهان و گلو کمک می‌کند. این نوع دمنوش بعلاوه برای درمان یبوست، سرماخوردگی، دلپیچه و … نیز مفید است.

معرفی دمنوش پنیرک

انواع دمنوش تک گیاه: 6. دمنوش پونه

دمنوش پونه بهترین دمنوش برای رفع افسردگی است. مصرف این دمنوش گیاهی برای سلامت کلی بدن مفید است و از بروز بیماری‌ها و مشکلات مختلف جلوگیری می‌کند.

معرفی دمنوش پونه

انواع دمنوش تک گیاه: 7. دمنوش ختمی

گل ختمی یکی دیگر از گیاهانی است که از آن در طب سنتی برای درمان بیماری‌های گوارشی، تنفسی و پوستی استفاده می‌شود.

انواع دمنوش ختمی

انواع دمنوش تک گیاه: 8. دمنوش زعفران

خوشرنگ‌ترین دمنوش چیست؟ زعفران یک گزینه‌ی خوش‌رنگ و خوشمزه برای تهیه دمنوش با خواص سلامتی متعدد است. دمنوش زعفران به عنوان یک داروی شادی‌بخش شناخته می‌شود. از خواص دمنوش زعفران می‌توان به کاهش دردهای قاعدگی، سلامت قلب، اشتهاآور بودن، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و … اشاره کرد.

مطالعه بیشتر:
خواص چلغوز: 20 فایده حیرت آور چلغوز برای زنان و مردان + عکس

انواع دمنوش تک گیاه زعفران

انواع دمنوش تک گیاه: 9. دمنوش زنجبیل

دمنوش زنجبیل با طعم تند و خواص آنتی‌اکسیدانی یکی از بهترین داروهای گیاهی برای درمان التهاب، تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان تهوع است. از خواص دمنوش زنجبیل همچنین می‌توان به درمان زخم معده و سوء هاضمه اشاره نمود.

معرفی دمنوش زنجبیل

انواع دمنوش تک گیاه:10. دمنوش سنبل‌الطیب

برای تهیه‌ی دمنوش سنبل‌الطیب از ریشه‌ی گیان سنبل‌الطیب استفاده می‌شود که خواصی مانند تنظیم خواب راحت، کاهش استرس و اضطراب، بهبود هضم غذا، درمان دردهای قاعدگی و … دارد.

معرفی دمنوش سنبل‌الطیب

انواع دمنوش تک گیاه: 11. دمنوش زیر فون

دمنوش زیرفون یا لیندن یکی دیگر از دمنوش‌های گیاهی بسیار مفید است. لیندن درختی از تیره‌ی پنیرکیان است که از گل‌ها یا برگ آن برای تهیه‌ی دمنوش استفاده می‌شود. از خواص این دمنوش گیاهی می‌توان به تقویت سیستم ایمنی، تسکین التهابات، سلامت سیستک گوارش و … اشاره کرد.

آشنایی با دمنوش زیر فون

انواع دمنوش تک گیاه: 12. دمنوش گل‌گاوزبان

دمنوش گل گاوزبان نیز یکی از انواع دمنوش گیاهی برای آرامش اعصاب است که بعلاوه خواصی مانند بهبود گلودرد، تنگی نفس، سلامت کلیه و … نیز دارد.

معرفی دمنوش گل‌گاوزبان

انواع دمنوش تک گیاه: 13. دمنوش مریم‌گلی

از انواع دمنوش گیاهی مفید می‌توان به دمنوش مریم‌گلی اشاره کرد که طبق تحقیقات برای عملکرد شناختی در افراد مبتلا به آلزایمر می‌تواند بسیار مفید باشد. اما سایر خواص این دمنوش چیست؟ دمنوش مریم‌گلی می‌تواند برای بهبود سطح چربی خون و محافظت از سرطان روده بزرگ نیز مفید است.

معرفی دمنوش مریم‌گلی

انواع دمنوش تک گیاه: 14. دمنوش نعنا

یکی از انواع دمنوش گیاهی محبوب، دمنوش نعنا است که به خاطر خواص آن برای سلامت دستگاه گوارش شناخته می‌شود. دمنوش نعنا خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدباکتری و ضد ویروسی دارد و می‌تواند برای تسکین سوءهاضمه، تهوع و درد معده نیز مفید باشد.

آشنایی با دمنوش نعنا

انواع دمنوش تک گیاه: 15. دمنوش هل

دمنوش هل یکی از انواع دمنوش گیاهی مفید برای درمان سوزش سر معده، سوء هاضمه و یبوست است. این دمنوش همچنین برای سم‌زدایی نیز مفید است و می‌تواند به پاکسازی کلیه‌ها و کبد کمک کند.

معرفی دمنوش هل

انواع دمنوش تک گیاه: 16. دمنوش رازیانه

دمنوش رازیانه معمولا برای کاهش نفخ معده و بهبود هضم غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما این دمنوش گیاهی همچنین برای کاهش وزن، درمان زکام، تقویت سیستم ایمنی بدن، تسکین علائم یائسگی و … نیز مفید است.

معرفی دمنوش رازیانه

انواع دمنوش تک گیاه: 17. دمنوش دارچین

از انواع دمنوش گیاهی محبوب دمنوش دارچین است که برای کاهش درد کمر و مفاصل بسیار مفید است. به خاطر عطر دارچین این دمنوش برای رفع بوی بد دهان نیز مفید است. دمنوش دارچین از نظر طب سنتی دارای طبع گرم و خشک است و می‌تواند قوای جسمانی را افزایش دهد.

معرفی دمنوش دارچین

انواع دمنوش تک گیاه: 18. دمنوش گشنیز

گشنیز به صورت دم‌کرده می‌تواند یک داروی گیاهی مفید برای حساسیت فصلی، عطسه و آبریزش بینی باشد. مصرف دمنوش گشنیز همچنین برای پیشگیری از سرماخوردگی نیز مفید است.

دمنوش تک گیاه گشنیز

انواع دمنوش تک گیاه: 19. دمنوش بیدمشک

در طب سنتی دمنوش بیدمشک به عنوان یک داروی ضدعفونی‌کننده، ضدباکتری و مفید برای دستگاه گوارش شناخته می‌شود. مصرف این نمونه از انواع دمنوش گیاهی به کاهش حرارت درونی بدن و خنکی کمک می‌کند.

آشنایی با دمنوش بیدمشک

انواع دمنوش تک گیاه: 20. دمنوش گل همیشه بهار

دمنوش گل همیشه بهار به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی برای سلامت بدن فواید زیادی به همراه دارد.

معرفی دمنوش گل همیشه بهار

انواع دمنوش تک گیاه: 21. دمنوش آویشن

آویشن یکی از گیاهان پرخاصیت است اما خواص دمنوش آویشن چیست؟ دمنوش آویشن برای سلامت کلیه‌ها، کاهش غلظت خون و افزایش اشتها و چاقی یکی از بهترین انواع دمنوش گیاهی است.

معرفی دمنوش آویشن

انواع دمنوش ترکیبی

برخی دمنوش‌ها را می‌توان از ترکیب چند گیاه تهیه کرد. دمنوش‌های گیاهی ترکیبی دارای خواص درمانی متعددی هستند. در ادامه این مطلب در خصوص دمنوش چیست به معرفی برخی از دمنوش‌های گیاهی ترکیبی می‌پردازیم.

انواع دمنوش ترکیبی: 1. دمنوش آرامش‌بخش

انواع دمنوش ترکیبی برای خواص آرامش‌دهنده می‌توانید از ترکیب گیاهانی مانند اسطوخودوس، به‌لیمو، نعنا و چای کوهی درست کنید. ترکیب این گیاهان دارویی دارای اثر آرامش‌بخش و ضداسترس است.

انواع دمنوش ترکیبی: 2. دمنوش ضد نفخ

دمنوش زنجبیل، بادرنجبویه، زنجبیل، نعنا و … برای خواص ضدنفخی که دارند شناخته می‌شوند.

انواع دمنوش ترکیبی: 3. دمنوش لاغری

برای رژیم لاغری و کاهش وزن بهترین دمنوش چیست؟ از دمنوش‌های مفید برای لاغری می‌توان به دمنوش چای سبز، زنجبیل، بادرنجبویه، گزنه، دارچین و … اشاره کرد.

انواع دمنوش ترکیبی: 4. دمنوش تقویت سیستم ایمنی

دمنوش آویشن، بابونه، نعنا، مریم گلی، به‌لیمو، بادرنجبویه و … از بهترین انواع دمنوش گیاهی ترکیبی برای تقویت سیستم ایمنی بدن هستند.

انواع دمنوش ترکیبی: 5. دمنوش سرماخوردگی

دمنوش گشنیز، تخمه یا میوه به و نعنا را می‌توان به دلیل خواص آنها برای درمان یا بهبود سرماخوردگی مصرف کرد.

انواع دمنوش ترکیبی برای سرماخوردگی

انواع دمنوش ترکیبی: 6. دمنوش گوارشی

انواع دمنوش ترکیبی از زنجبیل، نعنا، بادرنجبویه، بابونه و رازیانه در بهبود سلامت دستگاه گوارش مفید هستند. این دمنوش‌ها دارای خواص ضدالتهابی، آرامش‌بخشی و ضدباکتری هستند که به هضم بهتر غذا و کاهش ناراحتی‌های گوارش نیز کمک می‌کنند.

انواع دمنوش ترکیبی: 7. دمنوش ضداضطراب

برای کاهش استرس بهترین دمنوش چیست؟سنبل‌الطیب، اسطوخودوس، بادرنجبویه، به‌لیمو، هل و … بهترین گزینه‌ها برای تهیه دمنوش با خواص ضد اضطراب و ضد استرس هستند.

انواع دمنوش ترکیبی: 8. دمنوش انرژی‌بخش

دمنوش ترکیبی نعنا و زنجبیل بهترین دمنوش گیاهی برای افزایش انرژی بدن و بهبود خلق و خو است. این دمنوش باعث بهبود گردش خون و اکسیژن‌رسانی در بدن شده و خستگی را رفع می‌کند.

مطالعه بیشتر:
خواص قهوه: معرفی فواید بی نظیر قهوه بر سلامتی! + مضرات

انواع دمنوش میوه ای

علاوه بر دمنوش‌های گیاهی انواع دمنوش میوه نیز بسیار جذاب و پرطرفدار هستند. دمنوش‌های میوه‌ای نیز می‌توانند به عنوان یک نوشیدنی سالم و مغذی مصرف شوند و به خاطر ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هایی که دارند، برای سلامت بدن نیز مفید هستند. در ادامه به برخی از دمنوش‌های میوه اشاره می‌کنیم.

انواع دمنوش میوه ای: 1. دمنوش سیب

از خواص دمنوش سیب در طب سنتی می‌توان تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان کم‌خونی، افزایش انرژی، کمک به لاغری و … اشاره کرد.

انواع دمنوش میوه ای

انواع دمنوش میوه ای: 2. دمنوش انار

یکی از انواع دمنوش مفید به ویژه در فصل سرما، دمنوش میوه‌ای انار است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. از دیگر خواص این دمنوش می‌توان به کاهش فشار خون، کمک به لاغری، کاهش کلسترول بد و کاهش التهابات اشاره کرد.

 دمنوش میوه ای انار

انواع دمنوش میوه ای: 3. دمنوش هلو

دمنوش هلو به عنوان منبع خوبی از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند یک دمنوش مفید برای سلامت بدن باشد.

معرفی دمنوش هلو

انواع دمنوش میوه ای: 4. دمنوش تمشک

یکی از خاص‌ترین انواع دمنوش، دمنوش تمشک است. اما خواص این دمنوش چیست؟ دمنوش تمشک برای درمان دردهای استخوانی و روماتیسم، تهوع و استفراغ، درمان سوءهاضمه و … مفید است. این دمنوش همچنین تصفیه‌کننده خون و برای افزایش اشتها نیز مفید است.

 دمنوش میوه ای تمشک

انواع دمنوش میوه ای: 5. دمنوش ترش

چای ترش که از شکوفه‌های تمبرهندی تهیه می‌شود یکی از انواع نوشیدنی با طبع سرد است که برای کاهش فشار خون و خنکی بدن بسیار مفید است. این دمنوش بهترین گزینه برای تقویت سیستم ایمنی است. این دمنوش را هم در دسته دمنوش های میوه ‌ای و هم در دسته ی دمنوش های جای می توان قرار داد.

معرفی دمنوش چای ترش

انواع دمنوش میوه ای:7. دمنوش میوه‌های جنگلی

دمنوش میوه‌های جنگلی به دلیل خواص سلامتی فراوان برای تقویت سیستم ایمنی و سلامت کلی بدن مفید است.

معرفی دمنوش میوه‌های جنگلی

انواع دمنوش‌های چای

چای‌ها از محبوب‌ترین انواع دمنوش گیاهی هستند که هرکدام خواص و ویژگی‌های خاص خود را دارند. در ادامه بررسی می‌کنیم انواع چای برای تهیه دمنوش چیست.

 

انواع دمنوش چای: 1. چای سبز

چای سبز دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی است و برای ایجاد آرامش و افزایش انرژی بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع دمنوش چای سبز

انواع دمنوش چای: 2. چای سیاه

چای سیاه دارای طعم قوی است و می‌تواند برای سلامت قلب و عروق یک نوشیدنی مفید باشد.

معرفی دمنوش چای سیاه

انواع دمنوش چای: 3. چای سفید

چای سفید یکی از انواع دمنوش گیاهی با خاصیت بهبود سلامت پوست، کمک به درمان آنفولانزا و سرماخوردگی، رفع عطش، سلامت قلب و … است.

انواع دمنوش چای سفید

انواع دمنوش: 4. چای ترش

دمنوش چای ترش از دم کردن شکوفه‌های تمبرهندی تهیه می‌شود. اما خواص این دمنوش چیست؟ دمنوش چای ترش یک نوشیدنی مفید برای کاهش فشار خون، تهویه بدن، تمدد اعصاب، جریان خون بهتر و کنترل قند خون است. همان طور که در بالا ذکر شد این دمنوش در دسته‌ی دمنوش های میوه ای هم جای دارد.

انواع دمنوش چای ترش

انواع دمنوش: 5. چای ماسالا

چای ماسالا از ترکیب ادویه‌های مختلف مانند زنجبیل، هل، میخک، دارچین، فلفل سیاه و … تهیه می‌شود و یکی از انواع دمنوش های محبوب است.

دمنوش چای ماسالا

انواع دمنوش: 6. چای کوهی

چای کوهی خاصیت ضدباکتری دارد و می‌تواند برای حس آرامش، تسکین دردهای مفصلی، کاهش دردهای عصبی و ناراحتی معده و … مفید باشد.

دمنوش چای کوهی

انواع دمنوش‌های قهوه

انواع دمنوش قهوه نیز در سراسر دنیا بسیار محبوب هستند. نوشیدنی‌های قهوه از آسیاب دانه‌های قهوه به دست می‌آیند و خاصیت انرژی‌زایی دارند. قهوه به عنوان منبعی غنی از کافئین و انتی‌اکسیدان می‌تواند برای سلامتی بسیار مفید باشد ولی مصرف بیش از حد آن نیز مضر است.

خواص دمنوش ها: مزایای استفاده از دم‌نوش

مصرف انواع دمنوش گیاهی یا میوه‌ای با خواص و مزایای زیادی می‌تواند همراه باشد. در ادامه توضیح می‌دهیم مزایا و خواص انواع دمنوش چیست.

خواص دمنوش: 1. سرشار از آنتی‌اکسیدان

دمنوش‌ها اغلب به دلیل خواص دارویی استفاده می‌شوند. انواع دمنوش منبعی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند. در نتیجه دمنوش‌ها برای پیشگیری از بیماری‌ها از جمله سرطان بسیار مفید هستند.

مزایا استفاده از دمنوش: 2. کمک به هضم غذا

یکی از مزایای مهم انواع دمنوش، خاصیت آنها در هضم غذا و گوارش است. برای مثال دمنوش زنجبیل، نعنا، زیره و … می‌توانند فعالیت‌های گوارشی را بهتر کنند. بعلاوه آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این دمنوش‌ها برای جلوگیری از التهاب معده و روده مفید هستند.

خواص دمنوش: 3. تقویت سیستم ایمنی بدن

مصرف انواع دمنوش برای تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌تواند موثر باشد. برای مثال دمنوش زنجبیل، رزماری، رازیانه و … به خاطر تقویت سیستم ایمنی شناخته می‌شوند و خواص ضدالتهابی و ضدباکتری دارند. خرید انجیر خشک و مصرف آن نیز می تواند در کنار دمنوش برای تقویت سیستم ایمنی عالی باشد.

مزایای دمنوش: 4. آرامش‌بخش و خواب‌آور

برخی از نوشیدنی‌های گیاهی بعلاوه دارای خواص آرام‌بخش و خواب‌آور نیز هستند. برای مثال دمنوش ترکیبی از گل محمدی، نعنا، آویشن و … می‌تواند برای کاهش استرس و آرامش بسیار مفید باشد. دمنوش زعفران نیز با تسکین عصبی به آرامش و خواب راحت کمک می‌کنند.

خواص دمنوش: 5. خاصیت سم‌زدایی

مهم‌ترین خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی دمنوش چیست؟ این خواص در دمنوش‌ها برای سم‌زدایی بدن مفید هستند. برای مثال دمنوش‌های زنجبیل، پونه، نعنا، گلاب و آویشن بهترین گزینه‌ها برای سم‌زدایی بدن هستند. مصرف این دمنوش‌ها باعث تصفیه بدن شده و سموم را از طریق کلیه، روده، کبد و پوست دفع می‌کنند.

( جهت اطلاع از فواید شگفت انگیز پرتقال خشک در دفع سموم حتما مطلب خواص پرتقال خشک را مطالعه نمایید)

مطالعه بیشتر:
انواع شکلات: معرفی انواع مدل‌های شکلات در ایران و جهان + عکس

انواع دمنوش قهوه

مزایای استفاده از دمنوش: 6. تنظیم قند خون

کنترل و تنظیم قند خون نیز از خواص انواع دمنوش می‌تواند باشد. برای مثال دمنوش زعفران، برگ گزنه، زردچوبه و … برای تنظیم قند خون در افراد دیابتی می‌توانند مفید باشند. خرید بادام هندی و مصرف آن نیز می تواند در کنار دمنوش برای تنظیم قند خون عالی باشد.

خواص دمنوش چیست: 7. بهبود سلامت قلب و عروق

انواع دمنوش و چای مانند چای سبز و سیاه، زنجبیل، نعنا، زعفران و … در سلامت قلب و عروق نیز مفید هستند. برای مثال زنجبیل دارای خواص ضدالتهابی است و به کاهش التهاب در دیواره‌های عروقی کمک می‌کند و مصرف دمنوش نعنا در کاهش فشار خون موثر است.

مزایا دمنوش: 8. کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا

مصرف انواع دمنوش برای کاهش علائم سرماخوردگی نیز موثر است. برای این هدف بهترین دمنوش چیست؟ مصرف دمنوش زنحبیل، به‌لیمو، نعنا، آویشن، گلاب و … می‌تواند تسکین‌دهنده التهابات گلو باشد و به کاهش علائم سرماخوردگی مانند خستگی و سرفه کمک کند.

( به منظور آشنایی با تاثیر عالی هلو خشک برای سرماخوردگی حتما مطلب خواص هلو خشک را بخوانید)

خواص دمنوش چیست: 9. رفع‌ خستگی چشم

مصرف انواع دمنوش مانند چای بابونه و رازیانه به صورت خوراکی یا موضعی، به دلیل خواص ضدالتهابی می‌تواند برای رفع خستگی چشم مفید باشد.

مزایا دمنوش: 10. کاهش نشانه‌های یائسگی

استفاده از دمنوش‌های گیاهی مانند دمنوش رازیانه، پونه، بومادران و … برای کاهش درد و علائم یائسگی می‌تواند بسیار موثر باشد.

خواص دمنوش چیست: 11. کاهش میزان درد قاعدگی

نوشیدن چای بابونه، دمنوش زنجبیل، دارچین، رازیانه و … به دلیل خواص ارامش‌بخشی که دارد می‌تواند برای کاهش دردهای قاعدگی بسیار مفید باشد.

خواص دمنوش

عوارض مصرف دمنوش ها

اگرچه مصرف انواع دمنوش می‌تواند فواید سلامتی متعددی داشته باشد اما دمنوش‌ها در شرایطی می‌توانند مضر هم باشند. مضرات این نوشیدنی‌ها بسته به گیاه و میزان مصرف آن دارد و برای هر فرد نیز می‌تواند متفاوت باشد. اما مضرات احتمالی دمنوش چیست؟

  • تداخل با داروها: مصرف برخی دمنوش‌ها می‌تواند با داروها تداخل پیدا کرده و باعث کاهش یا افزایش اثر آنها شود.
  • مصرف زیاد: نوشیدن زیاد دمنوش ممکن است با افزایش فشار خون، اضطراب، تپش قلب، ترشح اسید معده و … همراه باشد.
  • حساسیت: برخی گیاهان ممکن است باعث حساسیت (سرفه، تنگی نفس، خارش پوست و …) در فرد شوند.
  • مشکلات گوارشی: برخی دمنوش‌های گیاهی ممکن است باعث مشکلات گوارشی مانند دل درد، اسهال یا یبوست شوند.

در نهایت اینکه اگر دارویی مصرف می‌کنید، پیش از مصرف دمنوش‌ها با پزشک خود مشورت کنید.

انواع روش‌های استفاده از دمنوش

آماده کردن دمنوش به یکی از روش‌های زیر انجام می‌شود:

جوشانده

مقدار 10 تا 40 گرم از گیاه مورد نظر در 1 لیتر آب به مدت یک شب خیسانده می‌شود. سپس آن را می‌جوشانند تا یک چهارم آب باقی بماند. این نوع روش درست کردن انواع دمنوش بسیار قدیمی است.

خیسانده

در این روش تهیه دمنوش دیگر آب جوشانده نمی‌شود. مقدار 10 تا 20 گرم از گیاه در 250 میلی‌لیتر آب خیسانده می‌شود و پس از 1 ساعت تفاله را جدا کرده و نوشیدنی را مصرف می‌کنند.

دم کرده

درست کردن انواع دمنوش با روش دم کردن بسیار رایج است. در این روش گیاه در آب جوشانده شده و سپس مصرف می‌شود.

دمنوش چیست: نکته مهم در انتخاب و نگهداری دمنوش‌ها

یکی از نکات مهم در تهیه انواع دمنوش، انتخاب مواد مناسب است تا دمنوش مورد نظر طعم بی‌نظیر و کیفیت خوبی داشته باشد. در خصوص نگهداری از دمنوش‌ها نیز باید دقت کنید مواد اولیه را در محیطی خشک و خنک نگهداری کنید. ترجیحا آنها را در ظرف دربسته و دور از رطوبت یا نور خورشید قرار دهید. محیط مناسب نگهداری از رشد قارچ و باکتری جلوگیری می‌کند و باعث حفظ خواص آن می‌شود.

نحوه تهیه دمنوش ها

دمنوش چیست: نحوه صحیح دم‌کردن دمنوش

برای بهترین نتیجه از خواص انواع دمنوش باید در نحوه دم کردن آنها نیز دقت کنید. برای این کار مقدار مناسبی از گیاه مورد نظر را در آب جوش بریزید و اجازه دهید روی حرارت ملایم به مدت 5 تا 10 دقیقه دم بکشد. دمنوش نباید برای مدت زیاد روی حرارت بماند چرا که این کار باعث از بین رفتن خواص دارویی آن می‌شود.

دمنوش چیست: نحوه مصرف دمنوش

میزان و نحوه مصرف انواع دمنوش به نوع گیاه و هدف مصرف آن بستگی دارد. به طور کلی اگر از داروهای خاصی استفاده می‌کنید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. از مصرف بیش از حد دمنوش‌ها بپرهیزید. دو فنجان در روز کافی است. تا جای ممکن نیز شکر به دمنوش‌ها اضافه نکنید.

مصرف دمنوش در دوران بارداری و شیردهی

مصرف دمنوش در دوران بارداری و شیردهی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. با این حال می‌توانید در این خصوص با پزشک خود مشورت کنید.

سوالات مهم در خصوص دمنوش ها

تفاوت چای و دمنوش چیست؟

تفاوت چای با دمنوش چیست؟ مهم‌ترین تفاوت این است که چای از برگ‌های گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می‌شود اما برای تهیه دمنوش می‌توان از انواع برگ‌ها، گیاهان، میوه‌ها یا گل‌ها استفاده کرد.

تفاوت جوشانده و دمنوش چیست؟

تفاوت جوشانده و دمنوش چیست؟ اگر گیاه را مستقیما با آب سرد یا گرم بجوشانید، محصول نهایی جوشانده است که خواص زیادی نسبت به عرقیجات دارد. با این حال روش تهیه دمنوش ملایم‌تر و کمتر است.

آیا دمنوش برای اولین بار در ایران کشف شد؟

خیر. اسناد تاریخی در این زمینه وجود ندارد. با این حال قرن‌هاست که ایرانی‌ها از دمنوش برای خواص درمانی آن استفاده می‌کنند.

تفاوت دمنوش و چای

 

منابع: healthline, wikipedia
خرید دمنوش

مقالات مرتبط

نظرات